Четвъртък,

Могат ли ваксинирани да предават К-19?

От: стандарт -
420
Могат ли ваксинирани да предават К-19?
A
A
A

„Да, възможно е“. Това заяви д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести в САЩ на въпрос на СNN дали хората все още могат да предават COVID-19, след като са били ваксинирани.

"Ще знаем отговора на това, след като наблюдаваме хората по-дълго", каза той. "Мисля, че със сигурност е възможно. Основната крайна точка за ваксината е клинично разпознаваемо заболяване“, обясни Фаучи.

"В крайна сметка ще разберем дали предотвратява клинично разпознаваемо заболяване, но ако все още има някакъв вирус в носната лигавица на човек, това е възможно, все още предполагаме, не знаем", каза Фаучи.

Той добави, че „може дори да имате вирус в носната лигавица, усилването на имунната система, което получавате от ваксината, би могло да направи нивото на вируса там толкова ниско, че макар и да сте заразени ще бъде много по-трудно, за да предадете тази инфекция на друг човек."

Фаучи каза, че това е възможност, но „сега не знаем отговора, но ще го намерим. Това е част от проследяването на изследването на ваксината", Фаучи заяви в понеделник, че въздействието на ваксините върху смъртността няма да бъде незабавно, но ще дойде.

"Няма да е веднага", отговори Фаучи на Джон Берман от Си Ен Ен, поради времевата рамка. Вземайки за пример здравните работници и уязвимите хора в домовете за възрастни хора, Фаучи обясни, че за да се получи имунитет, ще са необходими седем до десет дни.

"Вероятно няма да видите измеримо намаление в продължение на поне няколко седмици, ако не и повече", каза Фаучи. "Но ще дойде, гарантирам го. Ако успеем да ваксинираме правилните хора навреме и след това преминете към следващото ниво, няма съмнение, че ваксината ще може да обърне това“, каза той.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички