Математик вещае ужасна картина. Иска силова ваксинация

Лъчезар Томов зове за пълен локдаун за 2 седмици

Математик вещае ужасна картина. Иска силова ваксинация | StandartNews.com

Хората трябва да бъдат притискани да се ваксинират. Това каза пред Нова тв математикът Лъчезар Томов. И обясни защо. "В историята на България има четири години, в които са починали над 120 000  души. Това се случва през гладната 1997 година, в годината с холера, годината с испански грип, както и 2020 г. А тази се очаква статистиката да е още по-мрачна."

Томов смята, че заведенията не са нискорискови. "Когато има епидемия във фаза на дифузия, тя се разпространява навсякъде. Не е само в заведенията, заразата е навсякъде. Трябва да се намери компромисен вариант", каза математикът.

Той призова за тотален локдаун за две седмици и после да се продължи мярката със сертификата. „Този вирус е много по-заразен отпреди. След 7 до 10 дни ще видим промяна на заболелите. Има повече болни деца отпреди - около 22%. С мерките в училищата ще видим промяна. Може да се стигне до локдаун. Не е коректно обаче сега да се въведе зелен сертификат и после по-тежки мерки. Трябва да има постоянство", каза математикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай