Четвъртък,

Мангъров каза защо зеленият сертификат е напаст

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
2809
Мангъров каза защо зеленият сертификат е напаст
A
A
A

Ваксинацията не помага, защото тези, които са ваксинирани, могат да се заразяват и да заразяват останалите, а зеленият сертификат им дава право да се движат свободно и да разпространяват вируса, заяви пред Нова телевизия инфекционистът и експерт към партия "Възраждане" доц. Атанас Мангъров.

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни. Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да зарязава и е опасен", категоричен е Мангъров.

Според него хората протестират, защото никой не иска да чуе медицинската логика. "Опитват се да ги мачкат по най-елементарен начин. Не Бил Гейтс, а елементарната епидемична логика е, че ваксинираният е по-опасен от неваксинирания", каза Мангъров.

"Сертификатът сертифицира четири неща: направен тест, човек е с поставена ваксина, преболедувал е или има антитела, което важи само за България. В периода, когато тестът важи, вероятността човекът да заразява е 90% по-малка, ваксинирания разпространява вируса 63% по-малко, тежкото боледуване спада със 70%, а смъртността с 90%", реагира от своя страна д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България".

Той подчерта, че това са научни данни, а не негово лично мнение. "Все още не е ясно колко процента заразяват преболедувалите, защото реакцията на организма е различна", добави той.

Д-р Симидчиев коментира, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирации. Той призна, че ваксините не са стопроцентово решение в борбата с COVID, но са най-доброто, с което разполага света в момента и милиони хора са спасени чрез тях.

 

Вижте всички актуални Новини


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com