Вторник,

Личен лекар: В театъра на Мангъров няма да играем

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
240
Личен лекар: В театъра на Мангъров няма да играем
A
A
A

В България заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая, заяви пред бТВ председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. На 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Георги Миндов.

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите COVID кабинети в ДКЦ-тата. „Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той.

По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Д-р Миндов заяви, че няма лекари, които да работят в тези COVID зони.

Той смята, че мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели.

Във връзка с думите на доц. Атанас Мангъров да се спре с „телефонната медицина“ и личните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, д-р Миндов заяви: „Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-много жертви. Ние сме с най-много починали лекари.“


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com