Лекар разказва какво е да си с ковид

20 медици от Пловдив заразени с коронавирус през последните две денонощия

Лекар разказва какво е да си с ковид | StandartNews.com

65 са новите заразени с коронавирус в Пловдив. 20 медици са с COVID-19. Те са се заразили през последните две денонощия. Пред Нова телевизия един от лекарите, преборили се с опасното заболяване, разказа как колегите му са го лекували и призова съгражданите си да носят защитни маски. 

28-годишният лекар Таниел Минков сподели, че заболяването започнало като обикновена настинка. „Не се повлия обаче от нормално лечение и се наложи да ме приемат в нашето отделение. Благодаря на целия екип, който положи големи грижи за мен и ме излекува! Сега съм на първа линия, за да мога да съм полезен за всички, които се срещнат с този непознат вирус”, каза той.

„Призванието ни е да помагаме на хората. Независимо от всичко ние трябва да сме на първа линия”, добавя д-р Минков. 

Колегата му д-р Денис Милков пък сподели, че не се притеснява да помага на хората, които са се разболели от коронавирус. Мотивира ни необходимостта да покажем подкрепата си към обществото именно в такъв труден момент, добави той.

„Всеки ден е риск. Стараем се да се пазим, да не пренебрегваме дори и малките детайли“, изтъкна той.

„Маските на закрито трябва да са на 100% задължителни. Има много заразени, но са без симптоми. Трябва да са с маски, за да не предават заразата на другите хора. На открито въпросът е малко спорен“, заяви д-р Милков. 

„Маските предпазват. Ако спортуваш сам в планината наистина няма голям смисъл от маска. Но ако се събираш с голяма група от хора, дори и навън, е добре да се предпазиш и да намалиш риска”, каза пък д-р Таниел Минков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай