Кунчев иска преразглеждане на зелените коридори

Според него като че ли отрицателният ефект надвива над положителния

Кунчев иска преразглеждане на зелените коридори | StandartNews.com

Преразглеждане на зелените коридори за пазаруване иска главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Идва моментът, в който зеленият коридор за пазаруване би било добре да се преразгледа, каза той пред БНТ. Според него като че ли отрицателният ефект надвива над положителния.

За разхлабването на мерките доц. Кунчев посочи, че винаги когато вземат решение за промяна на мерките, се сблъскват с две тенденции. „Едната е желанието на бизнеса да работи, а другата броят на новодоказаните случаи. Това търсене на баланс между двете винаги е много спорно. 1% е разликата между хората, които считат, че не трябва да се разхлабват мерките и тези, които мислят, че не трябва. Бихме могли да видим какъв ще бъде ефектът. За пръв път сме разпределили мерките във времето“, допълни той и уточни, че недоволни винаги ще има. Доц. Кунчев добави, че се опитват да дадат този отдушник, който носи най-малко рискове.

„Моловете в някой от моментите са претоварени от хора. Моловете се превръщат в агората от Древна Гърция. Там хората си правят срещи и се разхождат“, коментира доц. Кунчев. Той подчерта още, че заиграването с изборите е много вредно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай