Коя температура помага на коронавируса

Нормално е вече хората да се движат, да се събират - затова има ръст на заразени

Коя температура помага на коронавируса | StandartNews.com

Коронавирусът не се вълнува от външните температури. В нашето тяло той живее при 37 градуса, което означава, че жегата няма да го унищожи. това обясни пред бТВ доц. Андрей Чорбанов, ръководител на департамент „Имунология“ в Института по микробиология към БАН

"Нормално е вече хората да се движат, да работят, да се събират - затова и имаме ръст на заразени. Гъстотата на населението има голямо значение от разпространението на заразата", допълни доц. Чорбанов.

"Не смятам, че има втори пик и маските ще помогнат. Това е просто естественото развитие на вируса", коментира ръководителят на департамент „Имунология“ в Института по микробиология към БАН

"Има опасност хората по стадионите да се самозаразяват, защото викат и се прегръщат. Но не мисля, че ограничаването на мерките ще помогне - вирусът само ще се забави за малко, а после отново ще има увеличение", каза още той.

"В БАН работим за ваксина срещу коронавируса. Вчера се предаде проект. Много български учени работят за лекарства за вируса", каза доц. Андрей Чорбанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай