Вторник,

Кои нови строги COVID мерки обсъжда кабинетът

От: Рачо Рачев -
Кои нови строги COVID мерки обсъжда кабинетът
A
A
A

Днешното редовно заседание на правителството е посветено на вземането на решение по предложените от Националния оперативен щаб нови по-строги мерки за справяне с коронавируса. Премиерът Бойко Борисов и министрите ще обсъждат сектор по сектор за да вземат конкретно решение за прилагането им.

Бизнесът вече възрази срещу временното затваряне на част от икономическите дейности и настоява за компенсации, разсрочване на дългове за данъци, осигуровки и кредити. Част от родителите също не са съгласни да се премине към обучение в електронна среда а детските ясли да затворят.

Предложенията, които да влязат в сила от този петък, представи преди два дни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Сред тях университетите, училищата и детските градини да затворят, като учениците и студентите да се обучават в електронна среда поне до Коледа.

Предлага се още затваряне на ресторантите и баровете, като ресторантите ще работят само с доставки по домовете. Прекратяват се и екскурзиите в страната и чужбина. Да се забрани провеждането на спортни мероприятия е друго предложение. За разхлабване на мерките ще се мисли преди Коледа, когато се очаква да има резултати.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички