Вторник,

Кои нови строги COVID мерки обсъжда кабинетът

От: Рачо Рачев -
Кои нови строги COVID мерки обсъжда кабинетът
A
A
A

Днешното редовно заседание на правителството е посветено на вземането на решение по предложените от Националния оперативен щаб нови по-строги мерки за справяне с коронавируса. Премиерът Бойко Борисов и министрите ще обсъждат сектор по сектор за да вземат конкретно решение за прилагането им.

Бизнесът вече възрази срещу временното затваряне на част от икономическите дейности и настоява за компенсации, разсрочване на дългове за данъци, осигуровки и кредити. Част от родителите също не са съгласни да се премине към обучение в електронна среда а детските ясли да затворят.

Предложенията, които да влязат в сила от този петък, представи преди два дни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Сред тях университетите, училищата и детските градини да затворят, като учениците и студентите да се обучават в електронна среда поне до Коледа.

Предлага се още затваряне на ресторантите и баровете, като ресторантите ще работят само с доставки по домовете. Прекратяват се и екскурзиите в страната и чужбина. Да се забрани провеждането на спортни мероприятия е друго предложение. За разхлабване на мерките ще се мисли преди Коледа, когато се очаква да има резултати.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички