Кои нови строги COVID мерки обсъжда кабинетът

Ограниченията трябва да влязат в сила от 27 ноември

Кои нови строги COVID мерки обсъжда кабинетът | StandartNews.com

Днешното редовно заседание на правителството е посветено на вземането на решение по предложените от Националния оперативен щаб нови по-строги мерки за справяне с коронавируса. Премиерът Бойко Борисов и министрите ще обсъждат сектор по сектор за да вземат конкретно решение за прилагането им.

Бизнесът вече възрази срещу временното затваряне на част от икономическите дейности и настоява за компенсации, разсрочване на дългове за данъци, осигуровки и кредити. Част от родителите също не са съгласни да се премине към обучение в електронна среда а детските ясли да затворят.

Предложенията, които да влязат в сила от този петък, представи преди два дни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Сред тях университетите, училищата и детските градини да затворят, като учениците и студентите да се обучават в електронна среда поне до Коледа.

Предлага се още затваряне на ресторантите и баровете, като ресторантите ще работят само с доставки по домовете. Прекратяват се и екскурзиите в страната и чужбина. Да се забрани провеждането на спортни мероприятия е друго предложение. За разхлабване на мерките ще се мисли преди Коледа, когато се очаква да има резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай