Кога стигаме до групов имунитет? Сметките на Витанов

Няма да бъде до края на тази вълна

Кога стигаме до групов имунитет? Сметките на Витанов | StandartNews.com

Знаете, че още през септември, когато го предсказвах, казах неофициално на журналисти, че очаквам максималният брой на новите случаи ди достигне 7000 - 7500. Те взеха, че го публикуваха.

Това е и една от причините да избягвам да казвам числа. Защото тогава пак имаше рев. Рев до края на Вселената. Сега пиша: стойности над 7500 са твърде малко вероятни.

Но не си правете илюзии - групов имунитет няма и няма да го стигнем до края на тази вълна.Това пише в новия си пост математикът проф. Николай Витанов.

Какво да пиша за смърността. В края на миналата седмица писах и казах: Долината на плача - две седмици висока смъртност и много нови случаи. Гледайте каво ще става, като се върна от чужбина, ще коментирам дали е станало или не - всъщност вие и преди мен ще го разберете.

Статистика за смъртността (данни от сайта https://coronavirus.bg/)Починали в края на октомври - 23 999Починали за ноември 20201 - 24 309Починали ноември 2021 - 310 – (за 1 ден)Починали за ноември 2020 - 2560

Имаше гигантски рев защо сравнявам октомври 2020 с октомври 2021. Ето, сега почвам да сравнявам ноември 2020 с ноември 2021. Изследваме ефеста на анти-ковид и анти-ваксърската пропаганда", пише още проф. Витанов. Според него обстановката продължава да е неприятна.

"Правете каквото искате, ходете, където искате. Но стойте на достатъчна дистанция от другите и не се заседявайте много на места, където има много хора. Минимизирайте възможността някой да ви зарази - стойте далеч от места на масови събирания", пише още математикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай