Китайци свили лек за COVID-19 от проф. Мермерски

Той бил сащисан когато видял учени от Шанхайския университет да представят неговия природен продукт от седем лечебни съставки за свое изобретение

Китайци свили лек за COVID-19 от проф. Мермерски | StandartNews.com

Лекарство за грип и коронавирус на проф. Христо Мермерски е било откраднато от китайци. Изненадващата новина съобщи самият той пред "България Днес". Авторът на 31 книги за чудодейната сила на народните лекове бил сащисан, когато видял учени от Шанхайския университет да представят неговия природен продукт от седем лечебни съставки за свое изобретение.

"Направо ме окрадоха! Нищо не са променили. Като го взех, го изпратих на всички наши институции в България да видят какво става. Изпратих го и на китайците. Поисках среща и сега също я искам. Но нищо не отговориха", споделя пред вестника проф. Мермерски.

Предисторията започва с предложение на специалиста по народните илачи към родните институции за паралелно лечение на близо 20 заболявания, сред които грип, обилна хрема и ангина.

"При съвременната медицина няма открито лекарство, което да унищожава причинителя на грипа, и на други причинители на заболявания на респираторната система. Прилагат се методи, свързани с лечение, които нямат нищо общо с лечението на грипа, който води до много смъртни случаи", пише професорът в писмо до здравното министерство и подчертава, че до 5 минути със своята тинктура ликвидира обилната хрема, зачервяването на носа, сълзенето и кихането. Предложението му е това да се случва под наблюдението както на здравни работници, така и на гражданите.

"Или ние трябва да ликвидираме грипа, или грипът ще ликвидира нас! Друг вариант няма. След като се молих на Министерство на здравеопазването, президентството, Министерския съвет, БАН и Народното събрание, никой не ми обърна внимание", продължава с разказа си за събитията проф. Христо Мермерски.

Нещо повече. От академията на науките дори забранили на своя служителка да продължава с кореспонденцията с проф. Мермерски, споделя още той.

"Тогава се обърнах към китайското посолство. Предложих им да отида в Ухан, откъдето пламна епидемията от коронавирус, и да им покажа, че мога да ги лекувам с моя спрей. И че аз няма да заболея", казва професорът.

След неговото предложение започва активна комуникация между двете страни, като кореспонденцията се водела от близък приятел на природния лечител.

"Водихме много активна кореспонденция, в която обясних какво представлява моя продукт и им предложих да произведем спрей за китайския народ. За наше учудване след дадената от нас информация контактите със служителката на посолството прекъснаха. Не след дълго бе показана снимка на продукт, създаден от учени от Шанхайския университет, на която се вижда нашият спрей без никакви изменения", твърди проф. Мермерски пред вестника.

Веднага след това Мермерски пише писмо до китайското посолство у нас. "Настойчиво и учтиво Ви моля за среща с Вас и Вашата служителка (с която водехме кореспонденцията) и да обсъдим създалата се ситуация", пише в документа проф. Мермерски, но отговор и до днес така и не получил.

Професорът поискал среща и със заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков в приемното му време, но и това не се случило.

"Поисках да демонстрирам силата на природния ми продукт. Но нямах тази възможност. А аз съм бил също заместник-министър точно по тези медицински въпроси и съм преподавал в 30 страни по целия свят", споделя още народният медик.

И продължава с размислите си: "Китайците вече се излекуваха и почти нямат грип. Звучи парадоксално и невероятно, но е така. Поради това, че се молих на нашите хора в институциите и им казах - не искам да ми давате никакви пари, се стигна до всичко. А аз исках да им демонстрирам как едно момиче, болно от грип или бронхиална астма с 8-10 впръсквания в гърлото след около 20 минути казва: "Вече дишам съвсем спокойно!". Защото ние ликвидираме слузта, която блокира дихателната система и която я кара непрекъснато да кашля" - обяснява професорът.

Тинктурата съдържа пчелен клей, пчелен прашец, екстракти от ружа и алое, етанол, както и аромати джинджифил и канела. "Не го давам в аптеките, защото го искат на капки, а моят продукт е спрей за впръскване директно в носа. Това е много по-добър вариант", допълва проф. Мермерски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай