Хормонът на съня помага срещу коронавируса

Механизмът на действие върху болните от Covid-19 все още е загадка за медиците

Хормонът на съня помага срещу коронавируса | StandartNews.com

Учени от САЩ, изследвали 800 пациенти, настанени в болница с тежка форма на COVID-19, са установили, че терапия с хормона мелатонин или високото му ниво в организма помагат на пациентите да оцелеят, съобщи ТАСС, като цитира публикация в електронната библиотека medRxiv.

"Изследвахме как различни хормони и подобни на тях вещества влияят на състоянието на пациенти, които се нуждаят от включване на системи за изкуствено дишане. Попадането на мелатонин в организмите на такива пациенти значително повишава шансовете от благоприятен изход от болестта, което е характерна както за пациенти с COVID-19, така и на хора с други белодробни заболявания", пишат авторите на изследването, проведено от доц. Николас Татонети от Колумбийския университет в Ню Йорк.

Механизмът на действие на мелатонина върху болните от COVID-19 все още е загадка за медиците.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е третиран в болница срещу COVID-19 с различни препарати, сред които и мелатонин, стана ясно от съобщение на лекаря на президента на САЩ. На 2 октомври д-р Шон Конли обяви, че Тръмп е взел доза от осем грама коктейл от антитела на "Редженерон", след което е приемал цинк, витамин Д, аспирин, мелатонин и фамотидин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай