Събота,

Хакери изкараха зелен сертификат на Хитлер

От: Редакция -
479
Хакери изкараха зелен сертификат на Хитлер
A
A
A

Хакери са откраднали ключовете за генериране на европейския зелен сертификат.

Твърди се, че някои от ключовете са били публикувани в интернет програми за създаване на фалшиви сертификати, предаде бТВ. Вече е взето решение на европейско ниво да се анулират всички пропуски, издадени с тези ключове, съобщи италианската агенция "Анса".

Европейските власти потвърждават, че ключовете вече са деактивирани и всички сертификати с тях са невалидни. От „Анса“ посочват, че в социалните мрежи се е появил сертификат на Адолф Хитлер, като при проверка се оказало, че е съвсем валиден. Италианските власти съобщават, че кражбата на ключовете вероятно е разкрита от интернет потребител, който публикувал серия от туитове, започвайки с това, че „поне в Италия те са изтекли в публичното пространство“. Сертификатът на Хитлер е генериран от Полша.

„Случаите в момента се отнасят до Франция и Полша, не можем да знаем мащаба на явлението, тъй като всяка страна съхранява свои собствени ключове, нито размера на щетите, защото ключовете може да са били откраднати преди няколко месеца“, коментира експертът по компютърна сигурност Стефано Зенаро от Италия.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com