Кантарджиев: До 3 семейства на Коледа

Не се събирайте повече, моля ви, каза проф. Тодор Кантарджиев

Кантарджиев: До 3 семейства на Коледа | StandartNews.com

До три семейства на Коледа. Не се събирайте повече, моля ви. Този призив отправи проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра за заразни и паразитни болести в интервю за бТВ. Според него с наложените в момента мерки на Коледа вече трябва да имаме добри резултати, но въпреки това трябва не трябва да се струпваме на едно място.

До края на този месец и следващия месец ще имаме достъп до първата фаза на ваксините, съобщи професорът. И призова хората да се интересуват от квалификацията на експертите, които дават мнение. Някой като се изцепи, че няма да се ваксинира и още 20 хиляди души ще кажат, че щом той няма, значи и те няма да се ваксинират", каза Кантарджиев. И заяви, че самият той ще е от първите, които ще се ваксинират.

"На българския народ трябва да се обясни какви ваксини се чакат. Това е една солидарна политика на ЕК. Когато немският гражданин има достъп до ваксини, тогава и българският гражданин ще има. Истинският немски гражданин все още слуша лекарите си, тъй като имат опит, а не какво казва някой си молекурялен епидемолог. Първо питайте каква е квалификацията. Ако мен ме карате да говоря за дамска мода, няма да съм експерт", заяви експертът.

Проф. Кантарджиев съобщи още, че от 14 ноември имаме кратко плато и намаляват случаите. В София случаите са около 25% по-малко. Но, ако хората ще се втурват в мола на 21-ви декември, картината няма да се промени, каза Кантарджиев. И допълни: Нека поне да се втурват с маски.

Проф. Кантарджиев сподели и голямото щастие, сполетяло го в последните дни: "Тодор Веселов Кантарджиев се казва внукът ми. Няма такова щастие. Благодаря на майката на детето и на сина ми, че ме зарадваха с това щастие. Човешката душа има нужда от спокойствие и красота".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай