Гърция затяга яко мерките още утре, какво затварят

Ресторантите работят до полунощ с максимум шестима души на маса

Гърция затяга яко мерките още утре, какво затварят | StandartNews.com

Допълнителни мерки за безопасност срещу разпространението на новия коронавирус ще влязат в сила в Гърция още утре, 30 декември 2021 г., в 6 ч. призори.

Това обяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис, като подчерта, че Омикрон вече е доминиращият вариант сред населението, съобщи АНА-МПА специално за БТА.

Съгласно с допълнителните мерки ресторантите, клубовете и другите заведения ще работят до полунощ и то само за клиенти, седнали на маси за до шест души и без музика. В Новогодишната нощ ресторантите, клубовете и другите заведения ще могат да останат отворени до 2 ч. през нощта, но при същите ограничения.

Освен това Плеврис каза, че би било добре всеки да се подложи на тест, преди да излезе в Новогодишната нощ. По отношение на състоянието на националната здравна система, той каза, че мнозинството от пациентите са заразени с варианта Делта, но Омикрон е доминиращият вариант.

Той заяви още, че здравната система продължава да е под натиск от варианта Делта и допълни, че правителството се е споразумяло с частни здравни заведения да предоставят легла и персонал.

Плеврис каза освен това, че епидемиологичната комисия единодушно призовава гражданите да се ваксинират, защото ваксините работят и срещу варианта Омикрон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай