Гърция удължи мерките за COVID-19 до 12 октомври

Задължително остава и наличието на отрицателен PCR тест

Гърция удължи мерките за COVID-19 до 12 октомври | StandartNews.com

Ограниченията на сухопътните граници, наложени превантивно срещу разпространението на COVID-19 на гръцка територия, ще важат за периода от 1 до 12 октомври 2020, информира БГНЕС. 

За туристи и чуждестранни граждани, които нямат забрана, влизането е разрешено при две условия: единствено през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата) и то с отрицателен молекулен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пристигането. 

През всички останали гранични пунктове, които ще бъдат отворени в интервала между 7:00 и 23:00 часа, влизането на територията на Гърция е позволено само за определени категории граждани с отрицателен PCR тест. 

Забраната НЕ се отнася за:

  • гръцки граждани
  • лица, които имат разрешение за престой и живеят в Гърция, поради абсолютна необходимост (професионални или медицински причини)
  • за транзит на болнични автомобили, които влизат от Косово през Северна Македония в Гърция за хоспитализиране на пациенти – част от дипломатическия, военен или административен състав на държавите-членки на ЕС и на ЕУЛЕКС в Косово.

Допълнително решение за забрана е за влизане в Гърция на граждани на трети страни, с изключение на постоянните жители на Австралия, Грузия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и ОАЕ.

Двата документа влизат в сила от днес и ще важат до 12 октомври 2020 г. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай