Генчо Начев: Ковид е биологично оръжие

Сърцето е следващият орган след белия дроб, който се уврежда от коронавируса, каза професорът

Генчо Начев: Ковид е биологично оръжие | StandartNews.com

COVID-19 се оказа вид биологично оръжие, защото нанася сериозни поражения. Това каза директорът на УМБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Той подчерта, че мнението е лично негово.

„Малката изненада беше, че се разболях аз. Голямата изненада беше, че го прекарах много тежко. Аз имах самочувствието, че живея здравословен начин на живот. Това доказа, че ние нищо не знаем за този вирус. Нужно е време, нужни са едни обстойни изследвания на базата на проследяване на голям брой хора, за да получим представа как действа този вирус.

За мен специално вирусът е лабораторен. Той се оказа, че е вид биологично оръжие, защото вижте какви сериозни поражения нанася. Не става дума за страни, които нямат високо ниво на здравеопазване. Вижте какво става в Германия, Франция, Великобритания. Системата не издържа“, коментира проф. Начев.

По думите му това е нещо, с което светът досега не се е сблъсквал. „Това ми напомня  за свинския и птичия  грип, но мащабът и сериозността на усложненията, високата смъртност са по-различни отпреди. Вирусът има две действия върху сърцето. Вирусът действа в тромбообразуването. След това идва директното действие върху сърцето. Като резултат се получават ритъмните нарушения. Сърцето е вторият орган след белия дроб, който се уврежда. Има хора, които още на първия месец нямат никакви оплаквания, има и такива, които след 6-ия месец се оплакват. Докато си болен, трябва задължително да има антиколаголант. Това са ниско молекулярни хепарини. След боледуването може би още един месец трябва да се продължи с хепарини и след това 6 месеца след боледуването с „Аспирин Протект“, обясни той и уточни, че не се е ваксинирал, защото следи нивото на антителата си, което все още е много високо.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай