Генчо Начев: 4-ти пик на ковид може да няма

Това зависи от ваксините, които ще влязат в България, каза професорът

Генчо Начев: 4-ти пик на ковид може да няма | StandartNews.com

Мисля, че четвърти пик на заразата няма да има, стига ваксинацията да върви по план. Това зависи от ваксините, които ще влязат в България, но мисля, че този въпрос вече е уреден”. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Генчо Начев, директорът на болница „Света Екатерина”.

Той сподели, че се чувства добре шест месеца след заразяването си с COVID-19.

„Възстановяването е индивидуален процес. Всичко зависи от това дали човек спазва всички предписания на лекарите”, посочи той.

При гостуването си в сутрешния блок проф. Начев съобщи, че вече е гласувал и е пуснал първата бюлетина в урната.

„Не мисля, че ще се стигне по пик след изборите“, каза той.Спазват се всички мерки, всички са с маски и всички те са на носа. В Гърция глобяват с 300 евро, ако маската не е сложена правилно, уточни той. Има разстояние между хората, които чакат.

Според проф Начев избирателните секции не са опасни. Най-опасно е там, където хората се струпват без да спазват никакви мерки като дистанция, носене на маски.

„Не трябва да се забравя, че мутациите на коронавируса вече засягат и деца“, каза още медикът.

Аз съм привърженик на строгите мерки и не съм привълженик на разхлабването им, след като не виждаш, че заразата върви надолу, подчерта проф. Начев.По думите му най-важен е контролът върху мерките, а не самите мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай