Франция затваря за страни извън ЕС

По-строги мерки влизат в сила от 00.00 часа на 31 януари 2021 г.

Франция затваря за страни извън ЕС | StandartNews.com

Франция забранява всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз, а при всяко влизане във Франция от страни от ЕС, включително през сухопътните граници, ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Париж новите, по-строги мерки, влизат в сила от 00.00 часа на 31 януари 2021 г., неделя.

Досега изискването за отрицателен PCR тест беше в сила само за въздушните и морски граници. Според новите мерки изключения от PCR теста са предвидени за пограничните работници, а забраната на пътуванията извън ЕС няма да важи при наложителни причини.

Към момента няма официална информация от Париж дали новите мерки ще засегнат транзита и международните превози от държави извън ЕС. По информация на посолството ни в Париж към момента транзитът и международните превози се извършват нормално.

Според обявените от френските власти мерки, забранени са и всички пътувания към и от отвъдморските територии на Франция, с изключение на пътувания при наложителни причини.

В опит да бъде ограничено разпространението на заразата от коронавирус от неделя ще бъдат затворени и всички големи търговски обекти с площ над 20 000 кв. м във Франция, с изключение на хранителните магазини, а от понеделник се намалява допустимия брой на клиенти в търговските обекти.

Ще бъде засилен и контролът за спазване на вечерния час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай