Фейсбук блокира фейкнюз за ваксинацията в Израел

Четири групи са разпространявали на иврит дезинформация

Фейсбук блокира фейкнюз за ваксинацията в Израел | StandartNews.com

Администраторите на "Фейсбук" са блокирали съдържание, разпространявало лъжи за предстоящата ваксинация в Израел срещу Covid-19, съобщи днес израелското министерство на правосъдието, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.

По настояване на ведомството от социалната мрежа са били премахнати в края на седмицата четири групи, разпространявали текстове, снимки и видеа, целящи умишлено да заблудят хората за ваксините срещу коронавируса, се посочва в съобщението на министерството.

Говорителка на "Фейсбук" потвърди, че четири групи, ползващи иврит, са били премахнати заради "разпространяване на дезинформация за ваксините".

Вчера премиерът Бенямин Нетаняху стана първият човек, ваксинирал се в Израел. Социологическите проучвания сочат, че две трети от израелците ще последват примера му.

Властите казват, че разполагат с достатъчен брой дози, за да ваксинират до края на годината най-уязвимите 20 на сто от населението. Предвижда се в началото на следващата година кампанията да е обхванала повечето възрастни израелци.

Досега в 9-милионния Израел са били регистрирани 373 368 случая с коронавирус, а 3074 души от заразените са починали от усложненията, предизвикани от патогена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай