Елитна столична гимназия връща ученици в клас. Каква е уловката?

Средата в училище не може да се компенсира от електронното обучение, казват родители

Елитна столична гимназия връща ученици в клас. Каква е уловката? | StandartNews.com

Математическата гимназия в София (СМГ) масово тества учениците си от прогимназиалния етап срещу COVID-19, за да могат да учат присъствено, предаде бТВ.

Опашката пред столична лаборатория, в която се правят щадящите тестове на децата е доста дълга и те едва ли ще успеят да стигнат на време в училище за първия учебен час.

Проблемът е не първият час. Мисля, че до последния няма да стигнат всички, отбелязва майка на ученик. Според нея обаче средата в училище не може да се компенсира от електронното обучение, затова се е съгласила детето й да бъде тествано и да се върне в клас.

Условието за връщане на по-големите ученици в клас е или 50% да имат сертификат, или 50% да са обявили, че желаят да се тестват.

Директорът на гимназията Иван Тонев заяви, че в събота и неделя са направили бързо допитване до родителите, при което се е оказало, че повечето от тях искат децата им да се завърнат в клас. Днес се връщат паралелките, където учениците имат 50% зелен сертификат. Чакаме и безплатното тестване, заяви Иван Тонев. В клас се връщат около 600 ученика и в двете смени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай