Два симптома на новия ковид, които го различават от грип

Омикрон успешно заобикаля имунитета

Два симптома на новия ковид, които го различават от грип | StandartNews.com

Express.co.uk направи списък какви са новите симптоми на варианта омикрон и как трябва да се предпазим от вируса.

Досега най-вече свързвахме корона вируса с температура, кашлица и загуба на обоняние, към списъка обаче са добавени още два необичайни симптома. Благодарение на тях ще можете да направите разликата между корона и грип.

Вариантът омикрон успешно заобикаля имунитета и отприщва нова вълна от корона вирус по света. Може да си мислите, че само треска, кашлица и задух са симптомите, които показват инфекция, но всъщност вариантът омикрон носи нови симптоми, които може да не свързвате с настоящия вирус.

Говорим за т. нар. "географски език" и афти.

Това, което най-много притеснява здравните специалисти, е фактът, че новият подвариант на коронавируса може да зарази и тези, които наскоро са преболедували.

Учени от Лондон алармират за симптоми на К-19, изискващи повишено внимание

Експертите казват, че симптомите не се различават много от тези, които са следили омикрон от появата му, но добавят два нови симптома към списъка, а именно появата на афти в устата и така наречения географски език.

Приложението Zoe Covid Study съобщава за афти (рани в устата) като често срещан симптом на инфекция с омикрон. От 59 заразени с новия коронавирус язви в устата са се появили при 24 пациенти.

Според учените този симптом често се свързва със загубата на обоняние и вкус.

Друг възможен нов симптом на коронавируса е така нареченият географски език, т.е. език с червеникави и бели ръбове или с дълбоки бразди, които са доста изразени и приличат на релефна карта.

За да се предпазим от разболяване е препоръчително носенето на маски, особено в затворени помещения, където има много хора, и дистанция.

Zdrave.to

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай