Доктор Фаучи наплаши американците

В САЩ трябва да се подготвят за "вълна след вълна" на заразявания след завръщането от Деня на благодарността, каза специалистът

Доктор Фаучи наплаши американците | StandartNews.com

Видният американски експерт д-р Антъни Фаучи направи мрачна прогноза за сънародниците си. 

"Американците трябва да се подготвят за "вълна след вълна” заразявания с коронавируса, когато милиони пътници се завръщат у дома след празника на Деня на благодарността, каза Фаучи тази вечер пред CNN.
"Почти сигурно ще има скок заради случилото се с пътуването", каза още Фаучи. - Можем да видим вълна след вълна" след две или три седмици, добави той. "Не искаме да плашим хората, но това е реалността."
Според него това е зловеща тенденция, с предстоящите коледни празници и пътувания в края на годината, каза той. Вирусът предизвика повече от 266 000 смъртни случая в САЩ, най-тежко засегнатата държава в света, а по-хладното време довежда ежедневните цифри за смърт близо до най-лошите нива от април.
Коментарите на Фаучи дойдоха, когато американските медии съобщиха, че първите доставки на ваксината на Pfizer срещу COVID-19 - една от първите, които претендират за висока ефективност, заедно с продукт Moderna - са пристигнали в САЩ от лаборатория на Pfizer в Белгия. Pfizer използва чартърни полети за доставяне на ваксината за бързо разпространение, след като получи одобрение от САЩ - очаквано още на 10 декември – съобщиха „Уол Стрийт джърнъл” и други медии.
Ваксините на Pfizer и Moderna, за които се твърди, че са безопасни и може би 95 процента ефективни, внесоха така необходимия проблясък надежда след месеци мрачни новини. "Това слага край на пандемията. Това е начинът, по който излизаме от пандемията. Светлината е в края на тунела", каза за Cи Ен Ен адмирал Брет Жироар, американски служител, който контролира тестването за коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай