Вирусът е реален и поразява много млади

Мерките трябва да се спазват, категорична доктор Гергана Николова

Вирусът е реален и поразява много млади | StandartNews.com

Продължава да расте броя на новозаразените у нас. Рекорден е броят на настанените в болница пациенти. Успоредно тече и масовата ваксинация. Днес се обсъжда затягане на мерките в столицата.

"Мерки трябва да има, а освен това трябва и да се спазват. Вирусът е реален и вирусът поразява все повече млади хора. Не е шега, не е игра, не е конспирация", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

Тя е убедена, че нарастването на броя на заразените е следствие от неспазването на мерките, струпването на много хора през първите топли пролетни дни.

Относно протестиращите срущу мерките, включително родители, лекарят напомни, че първото и най-важното нещо е животът и здравето.

За нея най-големият проблем е липсата на ваксини, поради което най-уязвимите хора, възрастни и с хронични заболявания, не успяха да получат своите дози.

"Едно общество си личи по това как се грижи за малките деца, бременните и възрастните си хора, които трябваше да бъдат ваксинирани първи", убедена е д-р Николова.

Тя сподели, че в момента натискът и напрежението сред медицинския персонал расте неимоверно, защото няма достатъчно хора, които да поемат смените.

Освен това общопрактикуващият лекар предупреди, че никой не трябва да се успокоява, че е изкарал болестта и всичко е наред, може да не спазва мерките, тъй като вече е имала случай с повторно заразен пациент

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай