Събота,

Доказано: Антителата намаляват по-бързо при мъжете

От: Мартина Суботинова -
Доказано: Антителата намаляват по-бързо при мъжете
A
A
A

Изследвания сочат, че нивата на антителата срещу Covid-19, падат по-бързо при мъжете, отколкото при жените - откритие, което може да има последици при създаването на бъдещи ваксини.

Исторически погледнато, медицинските изследвания често са използвали универсален подход , като обединяват жените и мъжете, въпреки нарастващите доказателства, че половете се различават по начина, по който хващат и се борят с болестите.

Проучването, което все още не е рецензирано, е проследило в продължение на близо шест месеца 308 членове на персонала на университетските болници в Страсбург във Франция, които са имали потвърден Covid-положителен тест. Повечето пациенти са имали леки симптоми.

Различните антитела са измерени с помощта на три различни теста за период от 172 дни. При първото вземане на кръв, мъжете на възраст над 50 години и тези с индекс на телесна маса (ИТМ) над 25 показват най-високите нива на антитела.

При второто вземане на проби, нивата на антитела (включително неутрализиращи протеини, предназначени да попречат на вируса да се прикачи към човешките клетки) са спаднали повече при мъжете, отколкото при жените, независимо от възрастта и ИТМ, казват изследователите.

„Други проучвания показват, че мъжете имат по-висок отговор на антитела от жените в острата фаза - но ние показваме, че въпреки че мъжете имат по-висок отговор в началото, тяхното спадане на нивата на антитела е много по-бързо с течение на времето, докато жените изглежда да има по-стабилни нива “, каза Самира Фафи-Кремер, ръководител на вирусологията в болниците на Страсбургския университет и един от авторите на изследването. „Наричам това новата проява на момичешка сила“, пошегува се тя.

Оливие Шварц, друг от авторите и ръководител на отдела за вируси и имунитет на Пастьорския институт, каза, че спадът зависи от това доколко високите нива на антитела са достигнали в началото. "Така че, ако имате повече антитела, ще имате по-бърз спад, но ние не знаем точно защо", каза той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо
Аватар на автора

Nikolai Mitev

https://luckyfish.io/?c=ygmv Това е казино което дава на всеки две минути безплатни завъртания,с малко късмет ще спечелите лесни пари !!!

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички