Неделя,

Чехия удължава ограниченията заради Covid-19

От: РЕДАКТОР -
Чехия удължава ограниченията заради Covid-19
A
A
A

Правителството на Чехия удължи до второ нареждане рестрикциите за придвижване между районите, въведени заради коронавируса, и след 21 март. Мерките бяха въведени в началото на март заедно със затварянето на училища, магазини и повечето услуги, както и с въвеждането на задължителни маски. От ограничението за придвижване се освобождават само хората, които трябва да отидат на работа или имат друга сериозна причина. Правителството реши още да се засили задължителното седмично тестване, като очакванията са процедурата да обхване близо половин милион души дневно.

Същевременно парламентът на Чехия се обяви против използването на руската ваксина „Спутник V“, без одобрението на Европейската агенция по лекарствата.

Очаква се от днес в Словения да бъдат разрешени за цялата страна публични събирания, в които участват до 10 души, а в някои региони ще бъде разрешена и работата на откритите тераси на заведенията.

Все още се запазва ограничението за движение между 21и 6 часа в цялата страна.

В Дания се разрешава на до 10 души да се събират на открито. Предвижда се още училища да подновят присъствени занятия при спазване на санитарните мерки от 22 март.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички