Вторник,

Чака ли Мангъров втора вълна на коронавируса?

От: Рачо Рачев -
A
A
A

„Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били“, заяви в интервю за БНР началникът на детското отделение в Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров.

„Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и това с отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка“, каза той. „Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция“, обоснова се специалистът.

По думите му е „много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина. „Тези, които не са ги пуснали, аз съм сигурен, че малко по-малко ще успеят да преодолеят страховете си и да се върнат към нормалния ритъм на живот“, посочи той.

Трябва ли да се правят тестове на персонала?

„Не е нужно да се правят, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но в това няма нищо страшно“, каза доц. Мангъров.

„Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ние ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха, пред края на зимата и началото на пролетта“, посочи още той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички