Британската ваксина силна и при възрастни хора

Разработена е от Оксфордския университет

Британската ваксина силна и при възрастни хора | StandartNews.com

Британската ваксина срещу новия коронавирус, разработена от Оксфордския университет съвместно с фармацевтичната компания "АстраЗенека", е предизвикала силен имунен отговор при възрастни хора - най-рисковата група, в третата фаза на изпитанията, съобщи Ройтерс, позовавайки се на публикация във в. "Файненшъл таймс".

Според източниците, на които се позовава изданието, резултатите от имунологичния анализ на кръвта на възрастните участници в изследването повтарят данните, получени след прилагането на ваксината на хора на възраст между 18 и 55 години.

"Ако колегите разполагат с данни, които показват, че ваксината генерира добър имунитет във възрастовата група над 55 години, и че прилагането й е придружено от добра имунна реакция дори при по-възрастни хора, това е обещаващ признак", казва професорът по вирусология от Университета на Нотингам Джонатан Бол.

Както отбелязва изданието, успешните имунологични изследвания не гарантират, че ваксината в крайна сметка ще се окаже безопасна и ефективна за възрастните хора. Това ще стане известно само когато всички данни от теста за тази възрастова група бъдат анализирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай