Борисов: Има ли струпване в магазин, затваряме го

Премиерът удължи 4 важни срока, за да не се тревожат хората

Борисов: Има ли струпване в магазин, затваряме го | StandartNews.com

Да ме чуят много внимателно всички собствениците на магазини за строителни материали и за техника. Някои са затворени, други работят, но там се струпват хора. Установят ли такъв магазин, в който е позволено струпване на хора, ще бъде затварян веднага. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг, посветен на мерките срещу коронавируса.

Целта на извънредните мерки е да не позволяване ма струването на хора на определени места. Това е единствената цел. Това е единствената мярка, доказана в света, че работи, добави премиерът.

Той обяви, че се удължават няколко срока, за да не се тревожат хората.

С 6 месеца се удължава срокът за издаване на лични документи, за да не се струпват на гишетата хората.

До края на май се отлага срокът за поставяне на газовите уредби. Нищо да не налага да се бърза сега, обясни Борисов.

Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца, така че хората, които имат нужда от тях, да си ги получават без да се налага да се излагат на допълнителен риск.

Решението на ТЕЛК също се удължава до месец май. Истински се надяваме, че до тогава всичко с коронавируса ще бъде овладяно, каза Борисов.

Той заяви още, че трябва се внимава със затварянето на пазарите, за да могат хората спокойно да си купуват хранителни продукти.

 От 17:00 ч. телефон 112 ще поема обаждания за обхвата на заповедта на министерството на здравеопазването. Четири души ще стоят на телефоните, за да може всеки един въпрос или тълкование да се отговаря по максимално бърз начин и да бъде взето необходимото решение, нареди Борисов.

Министър-председателят благодари на президента  Радев, че само за няколко часа е подписал указите за извънредното положение, наказателния кодекс и здравето, и те вече в сила.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай