Българин е починал на заразен с ковид кораб във Варна

В момента се извършва дезинфекция, а следовател и съдебен лекар ще направят оглед

Българин е починал на заразен с ковид кораб във Варна | StandartNews.com

Готвачът на борда на кораба "Царевна", който е починал, е българин, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

На борда на плавателния съд е имало екипаж от 18 души, 17 от които българи и един украинец.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата във Варна разследва смъртта на готвача на кораба, плаващ под малтийски флаг. Плавателният съд е на рейд в българското пристанище. Според информацията, събрана до момента, целият екипаж на кораба е бил заразен с коронавирус. Готвачът е починал тази нощ.

В момента се извършва дезинфекция на кораба, а след това следовател и съдебен лекар ще направят оглед.

Уведомени са здравните служби, за да бъдат взети мерки за останалите членове на екипажа, както и за недопускане на разпространението на инфекцията.

Изпълнителна агенция "Морска администрация" Варна е получила сигнала за инцидента от агента на кораба Sea Parthner Ltd. снощи в 23.35 часа. Корабът е застанал на котва за снабдяване и смяна на екипажа в 23.05 часа на 30 декември във Варненския залив.

Уведомени са следствените органи, Регионалната здравна инспекция и Националният борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт и са предприети необходимите действия за изясняване на случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай