Австрия притиска неваксинираните. Какво им забрани?

Страната иска да увеличи броя на имунизираните

Австрия притиска неваксинираните. Какво им забрани? | StandartNews.com

Австрия притисна неваксинираните и им наложи нови ограничения. Страната затяга мерките заради рязкото увеличение на заразените с COVID-19.

Целта на ограниченията е да се насърчи имунизацията в страната.

От понеделник австрийците, които не са напълно ваксинирани, няма да могат да посещават кафенета, ресторанти, фризьорски салони, хотели и мероприятията с повече от 25 души. Тези места ще са достъпни единствено след представянето на сертификат за ваксинация или преболедуване. Задължително е носенето на предпазни маски с много високо ниво на защита. Остава възможността да се ходи на работа с отрицателен ПСР тест. Новите изисквания влизат в сила от 8-ми ноември, но е предвиден преходен период от четири седмици.

"Идеята е хората да бъдат насърчени да се ваксинират. Това е нашата голяма цел. Затова затягаме мерките за неваксинираните. Искам да е ясно, че никой не желае да разделя. Става дума за нашата отговорност да защитим населението в тази страна", коментира Александър Шаленберг, канцлер на Германия, предаде БНТ.

Вчера случаите на коронавирус достигнаха най-високата стойност за годината - 9388 души. Смъртните случаи за денонощие са 32, а в интензивните отделения са повече от 350 души. В Австрия е обявен червен код.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай