Четвъртък,

26 зелени коридора ваксинират с Pfizer до 9 май

От: редактори -
378
26 зелени коридора ваксинират с Pfizer до 9 май
A
A
A

Желаещите да се имунизират с РНК ваксина на Pfizer могат да го направят в празничните дни. Във всички обявени работещи пунктове ще бъде налична РНК ваксината, съобщава „Монитор“.

Решението да се възобновят зелените коридори по празниците беше взето на заседание на ваксинационния щаб. Имунизацията ще се извършва с трите одобрени и разрешени за употреба ваксини - Pfizer, Моderna и АstraZeneca.

По време на великденските празници за периода 30 април – 9 май в страната ще работят общо 26 пункта със зелен коридор. В столицата 4 болници ще осигурят зелени коридори - ВМА, Александровска, УМАЛ „Св Анна“ и УМБАЛСМ „Пирогов“. В тях също ще се поставя ваксината на Pfizer, увериха от здравното ведомство.

В Александровска болница ваксинационните кабинети ще работят от 9 до 17 часа през всички дни с изключение на 3 май, понеделник.Във ВМА ще поставят две от ваксините - на АstraZeneca и на Pfizer. Там ваксинационният център ще работи всеки ден с работно време през работните дни, тоест 5 и 7 май, от 8 до 16 ч., а в почивните дни по Великден и на Гергьовден - от 9 до 13 ч. Зелените коридори в "Пирогов" пък ще работят всеки ден без почивка, от 8,30 до 17,30 ч. В Окръжна болница зеленият коридор ще работи от 30 април до 9 май от 8 до 19 часа.За зелените коридори не е необходимо предварително записване на час, ще се правят и реимунизации. Осигурени са ваксини и за всички записали се в електронния регистър според предпочитанията им.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com