Четвъртък,

Журналист предложи Русия да върне ГУЛАГ и разстрелите в Украйна

От: Иван Ангелов -
1584
Журналист предложи Русия да върне ГУЛАГ и разстрелите в Украйна
A
A
A

Да има ГУЛАГ за непокорните жители на окупираната от руската армия Запорожка област предложи популярният в Русия журналист Сергей Мардан в ефира на радио „Комсомолская правда“, съобщава Офнюз.

Водещият призова да се разстрелват, да се лишават от собственост и да се изпращат в лагери онези жители на контролираните от Руската федерация територии, които не поддържат Москва.

Думите на радиоводещия предизвикаха широк резонанс в Украйна, а в събота и в Русия главният редактор на "Комсомолская правда" Владимир Сунгоркин разкритикува Мардан (чиято истинска фамилия е Лелека) и заяви, че ще поиска обяснения от журналиста. В редакцията са изумени от поведението на собствения си журналист.

„Московский комсомолец“ цитира главния редактор Сунгоркин, който казва, че така не бива, това е прекалено и че призивите за ГУЛАГ са опасна игра. „Казах му, ако идеята ти за ГУЛАГ бъде реализирана, тебе ще те разстрелят в първите редици за пропаганда на ненавист.“

Главният редактор на водещия смята, че ще е недемократично да закрие авторската програма на Мардан, която се радва на голяма популярност, но на водещия ще му се наложи да даде обяснения в ефир. „Да му тежи на съвестта, но аз го смятам за безобразие“, допълни Сунгоркин.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички