Жега! Нов обстрел между Русия и Украйна

Русия атакува,а Украйна отвръща

Жега! Нов обстрел между Русия и Украйна | StandartNews.com

Още една нощ на съвместен обстрел между Русия и Украйна. Руските сили са атакували освободения неотдавна град Купянск. Нападението става, часове след като Киев порази руския танкер "СИГ". Междувременно Москва твърди, че украинските части са използвали касетъчни бомби в района на Донецк.

"Зверове" - това написа в профила си в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски след руско нападение срещу център за кръвопреливане в Купянск. И допълни, че това е поредното доказателство за военните престъпления, които Русия извършва. Има жертви и ранени, но броят им не се съобщава. Удари има и в Авдеевка.

"За пореден път страната ни беше обект на руска атака. Ракети "Кинжал" и "Калибър" поразиха няколко цели. Нашата противовъздушна отбрана успя да свали част от тях. Колкото и усилено да се опитват враговете ни да ни атакуват, няма да постигнат нищо. Ние все така ще защитаваме свободата си", заяви Володимир Зеленски.

Руските атаки идват часове след като Киев съобщи за втори в рамките на денонощие успешен удар срещу руския флот. По данни на украинските власти, за ден Москва е изстреляла над 70 ракети по различни цели в Украйна.

Донецк - кадрите са заснети от камерата на руски оператор. Мястото е Донецкият университет за икономика и търговия. След удара избухва голям пожар.

"12 водни оръдия и 100 пожарникари участват в потушаването на огъня. Целият покрив гори. Трудно е, защото е дървен и пламъците се разпространиха бързо. Донецкият икономически университет гори, след като беше ударен от касетъчна бомба", заяви Алексей Кострубитски, министър на извънредното положение в Донецка народна република.

Не се съобщава за жертви и пострадали. Няма потвърждение от независим източник, че при нападението действително са използвани касетъчни боеприпаси. Украйна получи този тип бомби от Съединените щати преди месец, като заявката е те да се използват само за неутрализиране на противниковите войски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай