Четвъртък,

Зеленски си отдъхна, най-чаканите гости дойдоха

От: Агенция Стандарт -
40378
Зеленски си отдъхна, най-чаканите гости дойдоха
A
A
A

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и делегация от сенатори от неговата партия се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Видеоклип, публикуван в акаунта на Зеленски в Teлеграм, показва как Макконъл и сенаторите Сюзън Колинс, Джон Барасо и Джон Корнин го поздравяват в столицата. В публикация в Инстаграм Зеленски нарече посещението "силен сигнал за двупартийна подкрепа за Украйна от страна на Конгреса на Съединените щати и американския народ".

Пътуването се осъществи в момент, когато Сенатът работи по одобряването на пакет помощи за Украйна от близо 40 млрд. долара. Приемането беше забавено в четвъртък от сенатор Ранд Пол, който поиска включването на предложение за главен инспектор, който да проверява разходването на новите средства. Окончателното одобрение обаче не е под въпрос и може да стане факт през следващата седмица, твърди АП.

"Те искат само ресурсите, от които се нуждаят, за да се защитят от това ненормално нахлуване", каза Макконъл през изминалата седмица за украинците. "И се нуждаят от тази помощ точно сега. "


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com