Петък,

Зеленски каза колко ще продължи войната. Ново послание

От: СТАНДАРТ -
13569
Зеленски каза колко ще продължи войната. Ново послание
A
A
A

Ново обръщение направи украинският президент Володимир Зеленски.

"Никой не може да прогнозира колко дълго ще продължи тази война", заяви той , цитиран от AP.

"Това, за жалост, ще зависи не само от нашите хора, които вече дават своя максимум. Това ще зависи от нашите партньори, от европейските страни, от целия свободен свят", добави той. Зеленски изрази благодарността си към всички, които работят за засилване на санкциите срещу Русия и за увеличаването на военната и финансовата подкрепа за Украйна.

"А за западните страни това не е просто разход, тук става въпрос не за счетоводство, а за бъдещето", подчерта той.

Зеленски обяви, че украинските сили вече са свалили 200 руски бойни самолета от началото на войната. Той спомена за тежки загуби на Русия в танкове, бронетранспортьори, хеликоптери и дронове.

"И за какво е всичко това? За да може статуята на Ленин да остане малко повече във временно окупирания Геничевск. Няма и не може да има друг резултат за Русия", заяви украинският президент.

Статуята на Ленин в Геничевск - град в южната украинска Херсонска област - бе възстановена от руската армия миналия месец, отбелязва АП.

Зеленски каза, че украинските сили напредват, като са си върнали вчера шест населени места.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков повтори в същото време позицията на Русия, че среща между двамата президенти е възможна само ако Москва и Киев постигнат някакво предварително споразумение.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията