Ядрен тероризъм! Русия с ужасяващи обвинения към Украйна

Украйна обвини по-рано руските сили за нанесени удари близо до ядрен реактор

Ядрен тероризъм! Русия с ужасяващи обвинения към Украйна | StandartNews.com

Руската федерация отхвърли днес обвиненията, че носи отговорност за ударите, нанесени близо до ядрен реактор в Запорожката атомна централа в Украйна и обвини на властите в Киев в "ядрен тероризъм", предаде Франс прес.

"Украински въоръжени формирования извършиха три артилерийски удара по територията на Запорожката атомна централа и град Енергодар", се казва в изявление на руското министерство на отбраната. В него международните организации са призовани да осъдят "престъпните действия на режима на Зеленски, който извършва ядрен тероризъм".

Украйна обвини днес руските сили за нанесени удари близо до ядрен реактор на Запорожката атомна централа, която е под руска окупация от началото на войната.

"Има сигнал за три удара тази вечер близо до един от ядрените реактори", обяви в "Телеграм" украинската компания "Енергоатом", която по принцип управлява украинските ядрени централи. "Съществуват рискове от изтичане на водород и пулверизация на радиоактивни субстанции. Опасността от пожар е висока", според същия източник, който не споменава на първо време за жертви.

По-рано ТАСС съобщи, че украинските въоръжени сили са обстрелвали Запорожката АЕЦ, като допълни, че това е било втори обстрел за два часа. Агенцията се позова на съобщение на гражданско-военната администрация на град Енергодар, назначена от Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай