Четвъртък,

Военен експерт каза чия битка води Украйна

От: Редакция -
4010
Военен експерт каза чия битка води Украйна
A
A
A

В момента Украйна има изключително ограничени ресурси. Тя ще продължи да ги използва с максимална ефективност и ще продължи да не разкрива какъв е начинът, по който нанася удари, защото по този начин ще държат "в шах" опонента си, каза в "Още от деня" по БНТ военният писател и експерт по Втората световна война Камен Невенкин.

По думите му и Русия, и Украйна са в крайно изтощено състояние. Украйна е поддържана отвън и това дава някаква надежда, но те не получават това, на което са се надявали. Можем да спекулираме какви са причините. "Една от причините е, че светът не работи за Украйна. Той просто отделя от военните си ресурси." Посочи, че благодарение на помощта Украйна продължава да съществува. От друга страна, украинците искат и се надяват всичко да приключи много по-бързо.

При Русия се вижда едно тотално изтощение и при тях като че ли всеки следващ ход е предсказуем. Резултатът от санкциите, налагани на Русия и помощта, оказвана на Украйна, е не само на бойното поле, но и икономически, и психологически.

Определи като ефективни наложените на Русия санкции и обясни, че именно изтощението ще доведе до победа за Украйна. Що се отнася до Запада - това е цената, която се налага да платим за това, че сме избрали да живеем в този цивилизационен модел. На практика Украйна в момента води нашата битка.

За тази война ние не знаем много, защото за нея съдим по медийни информации, които невинаги са точни, обясни Невенкин. Той прогнозира, че битката между двете страни ще е пълзяща, тъй като и двете са много изтощени.

"Единственото, за което трябва да бъдем много внимателни, е постепенно затихване на интензивността на сраженията. Това означава, че страната, която инициира подобно действие, се прегрупира и трупа сили за нещо сериозно", каза в заключение той.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички