Сряда,

„Вагнер“ завзема Бахмут, иска още войници

От: Иван Ангелов -
3000
„Вагнер“ завзема Бахмут, иска още войници
A
A
A

Частната военна компания "Вагнер“ вече е в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групировката е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският в. "Цайт", цитиран от "Фокус".

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието.

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com