Ужас! Десетки жертви при руски въздушен удар в Украйна  

На място продължават спасителните дейности

Ужас! Десетки жертви при руски въздушен удар в Украйна   | StandartNews.com

Поне 49 души, сред които и 6-годишно дете, загинаха при ракетен удар от Русия на селски хранителен магазин и кафене в област Харков, Украйна. Това съобщиха украинският президент Володимир Зеленски и ръководителят на областната военна администрация Олег Синегубов, цитирани от украинската агенция УНИАН. Зеленски определи атаката като жестоко руско престъпление и съзнателен терористичен акт.

Първоначалната информация беше за над 47 загинали. "Изказвам съболезнования на всички, които загубиха близки и роднини. Оказваме помощ на ранените”, заяви Зеленски. По думите му всички, които помагат на Русия, заобикаляйки санкциите, са престъпници. „Всички, които поддържат Русия, са поддръжници на злото. Този и подобни терористични актове са нужни на Русия, за да направят гоницида новата норма за целия свят”, заяви Зеленски и се закани Украйна да отговори „абсолютно справедливо и мощно”.

Сред ранените са 60-годишен шофьор на линейка и 39-годишен фелдшер.

Председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов уточни, че около 13:15 часа руснаците са обстреляли кафе и магазин в село Гроза, където е имало много цивилни. „Открити са телата на 48 души, сред които и 6-годишно дете”, каза той. По-късно бе съобщено за още един починал при атаката.

„Шест души, в това число и дете, са ранени, получили са медицинска помощ. На място продължават спасителните дейности”, допълни Синегубов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай