Украйна смрази Русия! Чудо за 18 минути

Какъв удар нанесоха на руските сили

Украйна смрази Русия! Чудо за 18 минути | StandartNews.com

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че тази сутрин между 8:40 ч. и 8:58 ч. са свалили четири хеликоптера на руските окупатори.

„Слава на Украйна! Смърт на рашистките окупатори“, написаха във Фейсбук от Командването на украинските ВВС. От 8:40 ч. до 8:58 ч. на 12 октомври в Южна Украйна зенитно-ракетните части на ВВС унищожиха най-малко четири щурмови хеликоптера на противника (вероятно Ка-52), които осигуряваха огнева поддръжка на наземните окупаторски войски в южна посока. По предварителни данни един хеликоптер е паднал на територията, освободена от руските нашественици, а останалите - зад линията на фронта.

Агенция УНИАН припомня, че цената на руския хеликоптер Ка-52 достига 16 милиона долара. Използва се за разузнаване, целеуказване и координиране на действията на група бойни вертолети. Хеликоптерът е способен да поразява бронирана техника, жива сила и въздушни цели на бойното поле.

От началото на пълномащабната война, която Русия започна срещу Украйна непредизвикано на 24 февруари, руските терористи са загубили близо 240 хеликоптера. Армията на Владимир Путин търпи невиждани загуби на украинска земя в човешка сила и военна техника. 63 400 руски войници са били демилитаризирани от началото на инвазията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай