Украйна посочи условие за края на войната

Говори Андрий Ермак

Украйна посочи условие за края на войната | StandartNews.com

Един от ключовете за прекратяване на войната и запазване на световния ред е унищожаването на руския военно-промишлен комплекс, заяви в Telegram Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Укринформ.

"Руските терористи продължават да атакуват пристанищната инфраструктура с надеждата, че ще успеят да провокират продоволствена криза и глад по света. Основната задача за нас и нашите партньори днес е да елиминираме възможностите на руския военно-промишлен комплекс да произвежда оръжия за по-нататъшни атаки срещу Украйна. Също така (се нуждаем - бел. ред.) от по-строга отговорност за тези, които помагат на врага да заобикаля санкциите", пише Ермак, предаде БТА.

Той подчерта, че руската отбранителна индустрия не е в състояние да функционира без чуждестранни компоненти за оръжия, а след унищожаването на отбранителната промишленост разгромът на руските войски ще бъде завършен.

През тази нощ 25 руски дрона "Шахед-136/131" атакуваха Одеска област на три вълни от юг и югоизток. 22 от тях бяха прехванати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай