Събота,

Украйна настръхна! Думите на готвача на Путин

От: Агенция Стандарт -
7597
Украйна настръхна! Думите на готвача на Путин
A
A
A

Подразделенията на ЧВК "Вагнер" ще получат боеприпаси и оръжие за продължаване на бойните действия, главнокомандващият руските военно-космическите сили (ВКС) Сергей Суровикин ще наблюдава диалога с министерството на отбраната при вземането на решения. Това обяви основателят на групировката Евгений Пригожин.

„Тази вечер получихме бойна заповед... Те обещават да ни дадат толкова боеприпаси и оръжия, колкото са ни необходими, за да продължим военните действия,...всичко ще бъде поставено на фланга, което е необходимо, така че врагът да не ни спира“, гласят думите на Пригожин в Telegram канала на неговия пресофис, цитиран от ТАСС. „Казаха ни, че можем да действаме в Артьомовск (на украински Бахмут), както намерим за добре. И определиха Суровикин като човекът, който ще взема всички решения в рамките на военните действия на ЧВК „Вагнер“ в сътрудничество с Министерството на отбраната“.

Генерал Сергей Суровикин бе назначен за няколко месеца като командващ бойните действия в Източна Украйна, а по-рано този година командващ стана началникът на Генщаба ген. Валерий Герасимов. Суровикин стана негов заместник фронта, запазвайки длъжността си на главнокомандващ ВКС на страната.

По-рано Пригожин каза, че 95% от града е в руски ръце. Той предупреди също, че подразделенията на „Вагнер“ ще останат на позиции в Артьомовск до 00:00 московско време на 10 май, а след това ще „отидат в тиловите лагери“, за да „ближат раните си“ там и да спасят личния състав от загуби. Той критикуваше военното министерство заради липсата на боеприпаси за „Вагнер“.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com