Тежко обвинение от Кремъл, Захарова изобличи Запада

Украйна става все по-малка и по-малка

Тежко обвинение от Кремъл, Захарова изобличи Запада | StandartNews.com

Западът се опитва да унищожи населението на Украйна, като увеличи доставките на оръжия за Киев. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС, предаде news.bg.

С такава омраза да се доставят оръжия, с такова усърдие, непримиримост за увеличаване на военните доставки, осъзнавайки, че Украйна става все по-малка и по-малка, това е възможно само поради дълбокото желание просто да се унищожи населението на Украйна, уточни тя.

По думите й всички американски официални лица заявяват, че сега не може да има замразяване, мирни преговори, дипломация в контекста на украинската криза, защото само по време на военните действия този въпрос трябва да бъде решен, както те смятат. Населението на Украйна е "въпросът" за американците, добави Захарова.

От гледна точка на решаването на украинския въпрос, колкото по-нататък, толкова повече се убеждавам, че омразата на национална основа е не само срещу режима в Киев в контекста на рускоезичното и руското население, но и срещу колективният Запад в контекста на населението на Украйна, каза още Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай