Спешна поява на Абрамович. Как помогна на Ердоган

Русия и Украйна подписаха споразумения за износ на зърно от блокираните пристанища

Спешна поява на Абрамович. Как помогна на Ердоган | StandartNews.com

Истанбул, градът който свързва Европа и Азия, събра вчера отговорни представители от Русия и Украйна, а също и от ООН и Турция, които подписаха споразумения за износ на зърно от блокираните заради войната украински пристанища. 

Президентският офис на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в Долмабахче сарай на брега на Босфора, където бяха подписани договорите, събра цяло съзвездие от водещи политически фигури. Там бяха домакинът на събитието - Ердоган, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, министрите на отбраната на Русия и Турция Сергей Шойгу и Хулуси Акар, украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков, посланици и др. 

Но сред присъстващите една личност се оказа изненадата на събитието. Това бе руският милиардер Роман Абрамович, който присъства в състава на руската делегация в залата на Долмабахче сарай. 

Направи впечатление, че от мястото си в онази част на залата, която бе отделена за руската делегация, Абрамович внимателно наблюдаваше церемонията по подписването и си водеше бележки.

Засега не е известно дали Абрамович е говорил пред журналисти във връзка със споразуменията в Истанбул. Нито пък има ли и каква е била неговата задача в състава на руската делегация.

Но Абрамович също изненадващо се оказа в Истанбул по време на преговорите преди няколко месеца между руски и украински представители с посредничеството на Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай