Ще има ли ескалация? Русия и Беларус с военни учения

Те упражняват воденето на война в градски условия

Ще има ли ескалация? Русия и Беларус с военни учения | StandartNews.com

Русия и Беларус са засилили съвместните военни учения, възползвайки се от опита, който Москва е придобила по време на боевете в Украйна, и са наблегнали на водене на сражения в градски условия, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на телевизионния канал на беларуското министерство на отбраната.

Беларуското ведомство обяви още в четвъртък, че Москва и Минск са подсилили съвместната си военна структура в Беларус с оръжия, войници и специализирано оборудване и планират да проведат съвместни авиационни учения.

Засиленото военно сътрудничество между двете страни идва на фона на спекулациите в Украйна и на Запад, че Москва може да използва Беларус като плацдарм за нова атака срещу Украйна от север. На 24 февруари - началото на войната - Минск разреши на Москва да използва беларуската територия, за да изпрати войски в Украйна, припомня Ройтерс.

"Регионалната структура на (руските и беларуските) войски се обучава почти без прекъсване", съобщи държавният телевизионен канал "ВоенТиВи". "Интензивността на обученията все повече се увеличава. Целта е да сме готови и да можем да отвърнем на агресора на всички фронтове", се казва още в изявлението.

В него се съобщава също така, че се обръща специално внимание на обучението за водене на война в градски условия и се използва опитът на Москва, придобит по време на боевете в Украйна. Упражнява се и реакция на ситуации, при които врагът разполага свои позиции в различни сгради, съобщава Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай