Сензация! Какво прави руската армия в Херсон

Съобщението идва от украински министър

Сензация! Какво прави руската армия в Херсон | StandartNews.com

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че руската армия може да се изтегли от десния бряг на Днепър в Херсонска област, организирайки "акт на добра воля". Това съобщи той по време на брифинг.

Ръководителят на Министерството на отбраната обаче отбеляза, че съобщенията на нашествениците за изтеглянето от Херсон могат да бъдат елемент от информационната операция. Резников отбеляза, че Украйна се доверява само на данните на своите специални служби и внимателно следи всички действия на руснаците.

„Навикът на „актовете на добра воля“ ни е известен отдавна… Затова, разбира се, те са потенциално готови за още един „акт на добра воля“ в района на град Херсон“, каза той.

Министърът отбеляза, че за това сметките все пак ще трябва да загубят известен потенциал поради действията на въоръжените сили на Украйна. Освен това метеорологичните условия в региона също оказват влияние върху напредването на украинската армия. Сега там вали дъжд, което забавя настъплението на въоръжените сили на Украйна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай