Разкриха плановете на Путин. Кога ще свърши войната?

CNN съобщи, че руският президент чака изборите в САЩ

Разкриха плановете на Путин. Кога ще свърши войната? | StandartNews.com

Разкриха плановете на руския президент Владимир Путин за войната в Украйна.

Путин едва ли ще промени стратегията си за войната преди изборите в САЩ догодина с надеждата, че евентуална загуба на президента Джо Байдън ще принуди САЩ да намалят подкрепата си за Киев и да подобрят преговорната позиция на Русия. Това съобщава CNN, позовавайки се на изявления на американски официални лица. И така, един от официалните лица каза, че те „нямат съмнения“, че Путин „се опитва да издържи“ до изборите през 2024 г., пише УНИАН.

Друг източник, запознат с разузнаването, каза, че "Путин знае, че Тръмп ще му помогне. Същото го правят украинците и нашите европейски партньори."Европейски дипломат каза пред CNN, че смятат, че опитът на Русия да изчака войната в Украйна до изборите в САЩ „е точно планът на Путин“.

Отбелязва се, че САЩ все още нямат ясна информация какви са плановете на Путин и дали той умишлено протака войната с надеждата да спечели Доналд Тръмп или републиканците на президентските избори.

Но изборите през следващата година остават ключов фактор, който западните национална сигурност, разузнаване и дипломатически служители казват, че ще повлияе на решенията на Путин в Украйна, което прави още по-малко вероятно войната да приключи преди края на следващата година.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. Сега основните съперници в битката за президентския пост са действащият президент Джо Байдън и неговият предшественик Доналд Тръмп, който е най-вероятният представител на Републиканската партия.

В същото време Тръмп вече направи редица противоречиви изявления относно войната в Украйна.

И така, той заяви, че ако беше президент, би сложил край на войната за 24 часа благодарение на приятелството си с Путин.

Тръмп също отказа да нарече Путин военен престъпник и наскоро каза, че Конгресът на САЩ трябва да спре подкрепата за Украйна до края на разследванията срещу Байдън и семейството му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай