Путин с жестока закана, Киев на нокти

Руският президент с обвинения към Украйна

Путин с жестока закана, Киев на нокти | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин предупреди Киев, че ако украинските власти се опитат да продължат да извършват терористични нападения на руска територия, отговорът ще бъде жесток, пише ТАСС.

Държавният глава обвини Украйна, че се опитва да взриви участък от газопровода „Турски поток”. „Бяха извършени редица терористични атаки и опити за нападения срещу електрическата и газовата инфраструктура на страната ни, включително опит за бомбен атентат в участък от газопреносната система „Турски поток”, заяви Путин. 

Той подчерта, че киевските власти стоят зад експлозията на Кримския мост. „Данните от експертизите и оперативната информация, сочат, че взривът от 8 октомври е терористичен акт. Терористична атака, целяща да унищожи гражданската критична инфраструктура на Русия. Също така е очевидно, че украинските специални служби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт”, заяви руският президент.

Президентът заяви, че „тази сутрин, по предложение на Министерството на отбраната и в съответствие с плана на руския Генерален щаб, беше нанесен масиран удар с прецизни оръжия с голям обсег срещу украински обекти”.

Освен това Путин обвини Украйна в ядрен тероризъм - обстрел на Запорожката атомна електроцентрала и опити за саботаж на Курската АЕЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай