Путин с горещо признание. Защо обстрелва Украйна с ракети?

В Украйна след руски атаки без ток остават хиляди домакинства

Путин с горещо признание. Защо обстрелва Украйна с ракети? | StandartNews.com

От президента на Украйна зависи да прекрати военния конфликт в страната, смятат в Москва. От Кремъл отново подчертават, че Киев продължава да отхвърля руските условия да признае Крим и окупираните територии. 

На церемония в Москва Владимир Путин обеща да продължи с боевете въпреки западните критики. И потвърди, че Русия нанася целенасочени удари по украинската енергийна инфраструктура, които били предизвикани.

„В момента се вдига много шум около нашите атаки срещу енергийната инфраструктура на съседната държава. Да, правим го. Но кой го започна? Кой удари Кримския мост? Кой взриви електропроводите от АЕЦ Курск? Кой не доставя вода на Донецк? Недоставянето на вода на град с повече от един милион души е акт на геноцид. Никой никога не е казал и дума за това. Пълна тишина. Но щом помръднем и направим нещо в отговор - те крещят към цялата вселена. Това няма да попречи на нашите бойни мисии”, каза Путин.

В Украйна след руски атаки без ток остават хиляди домакинства. Президентът Володимир Зеленски обвини Русия освен в ракетен и в минен терор. 

След руски атаки без ток остават хиляди домакинства в Киев и околностите, както и в Одеса и Днипро.

"Убеден съм, че тероризирането с мини ще е едно от бъдещите обвинения срещу Русия за нейната агресия в Украйна, заяви Володимир Зеленски в поредното си обръщение. Заровени са мини, минирани са сгради, автомобили и инфраструктура. Това са повече от 170 хиляди квадратни километра опасна територия", посочи Зеленски и изтъкна ролята на Канада, Япония, Великобритания, Словакия, както и редица други страни, които помагат за разминирането на отвоюваните украински територии.

Зеленски каза още, че се очакват конкретни стъпки между Украйна и партньорските държави срещу схемите, с които се заобикалят антивоенните санкции срещу Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай