Путин побесня. Резна главата на най-големия генерал

Рокади на върха в руската армия

Путин побесня. Резна главата на най-големия генерал | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин място не може да си намери заради пораженията, които търпи на фронта в Украйна. Силите на Володимир Зеленски мачкат яко руснаците.

ВИЖ ОЩЕ: Играта загрубя! Медведев заплаши с ядрен удар Източна Европа

Гневен, Путин освободи ген. Валери Герасимов от поста на командващ руските войски в Украйна. Неговото място е заето от командващия въздушнодесантните войски генерал-полковник Михаил Теплинский, съобщава Daily Mail, цитиран от БРИЦ.

Според изданието Герасимов ще остане началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, но цялата отговорност за изхода от войната в Украйна вече ще е на Теплинский, който е родом от Донецка област и е смятан е за един от най-способните руски военачалници.

Към момента няма официална информация за уволнението на Герасимов в руските медии, но, както се казва в материала, кадровите промени са настъпили веднага след завръщането на командирите на "Азов" в Украйна.

На 8 юли 2023 г. стана известно, че петима командири на батальона "Азов" се връщат в Украйна.

Денис Прокопенко (Редис), Святослав Пономар (Колина), Сергей Волински (Волин), Олег Хоменко, Денис Шлега бяха освободени от руски плен през септември 2022 г. и бяха в Турция на размяна.

Информацията за завръщането на защитниците на Азовстал предизвика бурна реакция от страна на Кремъл. 

Говорителят на президента Путин Дмитрий Песков коментира, че това е "абсолютно нарушение на съществуващите споразумения".

Условията за връщане бяха нарушени както от турската страна, така и от Украйна, подчерта той.

Обидата на Москва се дължи на факта, че на 22 септември 2022 г. Ердоган официално е обещал, че петимата командири ще останат в Турция до края на военните действия.

В тази връзка, Михаил Подоляк, който е съветник на президента Володимир Зеленски, коментира, че Русия "ще бъде поставена на мястото ѝ", пише агенция УНИАН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай